Om Henriks Hus

I skråningen over Sildetomta, høyt og fritt med utsikt til Lågen, Skrimfjella og Kongsberg sentrum skal vi bygge Henriks Hus; 21 leiligheter i to koselige og strøkstilpassede blokker. Som du allerede har forstått, har vi lånt navnet til prosjektet fra dikterhøvdingen som har fått veien her oppkalt etter seg.

 

På grensen til sentrum

Wergelands vei begynner akkurat der hvor det urbane Kongsberg slutter. Den slynger seg dovent gjennom et av byens etablerte villaområder med frodige hager, hekker og stakittgjerder. Her er trafikken beskjeden, stressnivået lavt og trivselen høy. Hvis du ønsker å bo sentralt, i et hyggelig nabolag med småhusfølelsen i behold, skal du se nærmere på Henriks Hus.

Kongsberg Jazzfestival. Foto: Sverre Hæve

Hele Kongsberg for dine føtter

I Henriks Hus bor du i komfortabel gangavstand til det aller meste, kultur, shopping og kollektivtransport.

Kultur- og utelivet i Kongsberg lever og blomstrer. Du kan velge mellom mer enn 30 spisesteder, puber og barer, to hoteller, seks treningssentre, kino, museer, Krimfestival og Jazzfestival.

Lågdalsmuseet

Det er ikke alle byer som har sitt eget folkemuseum hvor  tradisjonelle husdyr beiter fritt på løkkene mellom kulturhistoriske bygninger og tun fra hele distriktet. Lågdalsmuseet er hele byens kulturperle og ligger mindre enn fem minutters gange fra Henriks Hus.

Lågdalmuseet. Foto: Bjørn Johnsen

Aktiv fritid

Kongsberg kan smykke seg med et av landets fineste skisentre, milevis av skispor og sommerturstier. Padling på Lågen blir stadig mer populært og klatreentusiaster finner hele tiden nye  muligheter i området. I Kongsberg er det aldri langt til naturopplevelsene, her har du skog, fjell og vidder på nær sagt alle kanter.

Knutehytta. Foto: Sverre Hæve

Transport

Henriks Hus burde være sentralt nok for de fleste. Du går til jernbanestasjonen på under ti minutter. Busser til Notodden og Oslo, samt lokalbussen stopper rett borte i gata. Og bilen, ja, den har du rett nede i garasjekjelleren.

Kongsbergtogstasjon-Henrikshus
Kongsberg stasjon. Foto: NYG Reklame

Meld din interesse her

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.